Thomas van Leeuwen: spoorman

14-05-2019

Hij woont er bijna: Thomas van Leeuwen (50), technisch medewerker exploitatie bij de Stichting Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen. Volgend jaar werkt hij er een kwart eeuw.

Thomas werkt sinds 1995 bij Museum Buurt Spoorweg. Eerst via een Melkertbaan, daarna via W.I.W. en toen ook die regeling opgeheven werd via SWB Hengelo, en dat is inmiddels vijftien jaar geleden.

Hij is het liefst met zijn handen bezig, maar voor het museum is hij ook met zijn hoofd aan het werk, want binnen de stichting is hij verantwoordelijk voor de exploitatie: de personeelsinzet en de dienstregeling.
Daarnaast doet hij alle voorkomende werkzaamheden. Op de dagen dat de trein rijdt, is hij stoker op de locomotief, conducteur in de trein of lokettist op het station. Verder klust hij en maakt schoon.

Thomas houdt van de contacten op zijn werk: met de collega’s, de vrijwilligers en de bezoekers. Het liefst schept hij als stoker op de locomotief de kolen in het vuur. “Het is sowieso leuk dat je onderdeel van het totale plaatje bent. Met z’n allen zorg je er voor dat de trein rijdt.”

Voor Thomas is het geen enkel probleem om het hier tot zijn pensioen vol te houden. “En daarna word ik hier vrijwilliger.”

Nieuws

Vincent Aveskamp

Vincent Aveskamp

16-07-2019

Zo’n dertigduizend pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB-er Vincent Aveskamp.

Lees meer
Vacature adviseur informatievoorziening

Vacature adviseur informatievoorziening

12-07-2019

Voor het inrichten en implementeren van het nieuwe ICT systeem, zijn wij op zoek naar een innovatieve adviseur informatievoorziening (1,0FTE).

Lees meer
SWB Groep tevreden over 2018

SWB Groep tevreden over 2018

11-07-2019

SWB Groep heeft in 2018 opnieuw prima gepresteerd. Zowel het bedrijfsonderdeel SWB als Gildebor behaalden hun maatschappelijke doelstellingen en een verwacht negatief resultaat van 0,5 miljoen € bleef beperkt tot 0,1 miljoen €. Dat stemde het bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering van 28 juni 2019 zeer tevreden.

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Mike Nalecz: altijd blijven leren

Mike Nalecz: altijd blijven leren

02-07-2019

Administratie.: het is Mike Nalecz op het lijf geschreven. Momenteel is hij via SWB gedetacheerd bij Medipoint.

Lees meer