Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool of een gat in de weg? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan ter Meer (26) zet vervolgens herstelwerkzaamheden in gang.

De Lossenaar begon eind 2015 als assistent vakman civiele techniek bij de gemeente Hengelo. Toen deze dienst overging naar Gildebor, ging hij mee. Inmiddels is hij assistent uitvoerder civiel.

Hij stuurt stratenmakers, de rioolploeg en het team van de buitenwegen aan. Samen met een collega uit de Hof van Twente stelt hij de planning voor de eigen Gildeborwagens op. Deze wagens vervoeren materiaal voor de groenvoorziening, de riolering en de buitenploeg.

“Als een klacht binnenkomt, bekijken we de urgentie. De veiligheid staat voorop: een gat in de weg moet meteen afgezet”, zo vertelt Sebastiaan. De herstelwerkzaamheden worden uitgezet bij de juiste personen en teams.

Het werk bevalt Sebastiaan. “Elke dag is anders, je weet nooit van tevoren wat er binnenkomt. Prettig is dat je veel contacten met mensen hebt en dat gaat de hele dag door.”
Hij houdt van de afwisseling. “Ik zit op kantoor, maar ben ook buiten om te bekijken wat er precies gebeuren moet. We willen het zo veilig en netjes mogelijk houden op straat.”

Nieuws

Ruben Bosch: koffer Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffer Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ruben Bosch verkoopt ze niet alleen, hij houdt de inhoud ook compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan ter Meer zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers is inmiddels drie jaar portier bij Waterschap Vechtstromen, locatie Hengelo. Met een kwinkslag ontvangt hij de vele bezoekers.

Lees meer
Thomas van Leeuwen: spoorman

Thomas van Leeuwen: spoorman

Thomas van Leeuwen is technisch medewerker exploitatie bij de Stichting Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen. Het liefst schept hij als stoker op de locomotief de kolen in het vuur!

Lees meer