Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen, klemmende deuren, lekkages, een nieuwe kraan plaatsen, sloten vervangen: Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee. Tot tevredenheid van de circa tweehonderd bewoners van woonzorgcomplex Buurstede in Almelo.

Marcel werkte 38 jaar in de bouw; in zijn laatste bouwjaren doneerde hij een nier aan zijn zus. Een levenreddende donatie waar hij nog steeds achter staat. Maar: herstel kostte tijd en toen in de bouw de ontslagen vielen, was Marcel ook aan de beurt.

Ruim twee jaar zat hij thuis en kwam op den duur terecht bij SWB. Hij werd gedetacheerd als huismeester op Buurstede. “SWB was een uitkomst voor mij.”
Vanuit Borne fietst hij elke morgen een half uurtje naar Buurstede. Het werk is een kolfje naar zijn hand. “Deze baan is qua zwaarte niet te vergelijken met de bouw. En de winterdag werk je binnen, in de warmte.”

Hij voelt er zich thuis, doet er alle voorkomende klussen; een makkie voor iemand met zijn achtergrond. “Er is hier altijd werk, geen dag is hetzelfde. Het leukste is het contact met de mensen.” Iedereen kent hem, weet hem te vinden.

Eind volgend jaar gaat hij met pensioen. Daarna blijft hij er drie dagen werken, op de loonlijst bij de woningstichting. Met een knipoog: “De oudjes kunnen me niet missen.”

Nieuws

Ruben Bosch: koffer Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffer Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ruben Bosch verkoopt ze niet alleen, hij houdt de inhoud ook compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan ter Meer zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers is inmiddels drie jaar portier bij Waterschap Vechtstromen, locatie Hengelo. Met een kwinkslag ontvangt hij de vele bezoekers.

Lees meer
Thomas van Leeuwen: spoorman

Thomas van Leeuwen: spoorman

Thomas van Leeuwen is technisch medewerker exploitatie bij de Stichting Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen. Het liefst schept hij als stoker op de locomotief de kolen in het vuur!

Lees meer