Guido van Geemen gaat voor groen

18-06-2019

Twee passies heeft hij: zijn beroep als tuinman én het overbrengen van die vakkennis. Bij Gildebor voert Guido van Geemen die combinatie met enthousiasme uit.

De vakman cultuurtechniek en tevens leermeester (bijna 50) begint elke werkdag om half acht vanuit Erve ’t Beukert, tot minimaal vier uur ’s middags.

Groen in de wijk is zijn ding, en ‘zijn’ mensen de kennis van het vak overbrengen, opleiden, samen met hen kijken welke cursussen iemand kan en wil volgen, daar zet hij zich voor in.

“Gildebor is een sociaal bedrijf. We proberen mensen in hun kracht te zetten en te motiveren. Als mensen eenmaal iets kunnen, zijn ze ook gemotiveerd”, is zijn ervaring.

In de zomermaanden staat met name het groen in de wijken op het programma. “Schoffelen, hagen knippen, onderhoud: een jaarlijkse cyclus. We kijken naar de veiligheid van de openbare ruimte, snoeien zodat kinderen veilig over kunnen steken.”

Guido loopt door een mooi stukje Slangenbeek (“hier is gesnoeid en herplant”) tussen de jonge wilgen, wijst op een houtril waar dieren kunnen schuilen. “Als onze mensen leren en bouwen aan hun zelfvertrouwen, graag naar hun werk gaan, en de wijken er groen, netjes en veilig bij liggen, ben ik tevreden.”


Nieuws

Vincent Aveskamp

Vincent Aveskamp

16-07-2019

Zo’n dertigduizend pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB-er Vincent Aveskamp.

Lees meer
Vacature adviseur informatievoorziening

Vacature adviseur informatievoorziening

12-07-2019

Voor het inrichten en implementeren van het nieuwe ICT systeem, zijn wij op zoek naar een innovatieve adviseur informatievoorziening (1,0FTE).

Lees meer
SWB Groep tevreden over 2018

SWB Groep tevreden over 2018

11-07-2019

SWB Groep heeft in 2018 opnieuw prima gepresteerd. Zowel het bedrijfsonderdeel SWB als Gildebor behaalden hun maatschappelijke doelstellingen en een verwacht negatief resultaat van 0,5 miljoen € bleef beperkt tot 0,1 miljoen €. Dat stemde het bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering van 28 juni 2019 zeer tevreden.

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Mike Nalecz: altijd blijven leren

Mike Nalecz: altijd blijven leren

02-07-2019

Administratie.: het is Mike Nalecz op het lijf geschreven. Momenteel is hij via SWB gedetacheerd bij Medipoint.

Lees meer