Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers van Taxi Witteveen gaat graag de weg op; binnen werken is niet zijn ding. Vanuit zijn woonplaats Haaksbergen rijdt hij dagelijks door Twente. ‘Mobiliteit die je vrijheid geeft’ is de slogan op de website van het taxibedrijf voor zijn klanten. Die vrijheid ervaart Cor Wevers zelf ook, vanaf het moment dat hij ’s morgens om half zeven achter het stuur van ‘zijn’ bus gaat zitten en de rit begint. De planning krijgt hij middels een digitaal systeem door, in de bus, vanuit het hoofdkantoor in Lemmer.

Cor werkt inmiddels 35 jaar bij SWB. Eerst op de elektro-afdeling, daarna gedetacheerd bij Holec en O & K. De laatste vijftien jaar rijdt hij taxi’s, eerst bij Taxi Tijhuis, toen bij Brookhuis, nu bij Taxi Witteveen en dat bevalt goed. In 2006 haalde hij zijn Taxipas. Onder meer volgde hij de cursus Levensreddend handelen en TX Keur, het landelijk kwaliteitskeurmerk. “Daar gaat een strenge selectie aan vooraf”, weet hij.

De 61-jarige taxichauffeur houdt er ook van om met mensen om te gaan, met name de doelgroepen die hij vervoert: ouderen, mensen met beperking.
Chagrijnig naar zijn werk gaat hij nooit; hij is elke dag goedgehumeurd. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Nieuws

Vincent Aveskamp

Vincent Aveskamp

16-07-2019

Zo’n dertigduizend pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB-er Vincent Aveskamp.

Lees meer
Vacature adviseur informatievoorziening

Vacature adviseur informatievoorziening

12-07-2019

Voor het inrichten en implementeren van het nieuwe ICT systeem, zijn wij op zoek naar een innovatieve adviseur informatievoorziening (1,0FTE).

Lees meer
SWB Groep tevreden over 2018

SWB Groep tevreden over 2018

11-07-2019

SWB Groep heeft in 2018 opnieuw prima gepresteerd. Zowel het bedrijfsonderdeel SWB als Gildebor behaalden hun maatschappelijke doelstellingen en een verwacht negatief resultaat van 0,5 miljoen € bleef beperkt tot 0,1 miljoen €. Dat stemde het bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering van 28 juni 2019 zeer tevreden.

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Mike Nalecz: altijd blijven leren

Mike Nalecz: altijd blijven leren

02-07-2019

Administratie.: het is Mike Nalecz op het lijf geschreven. Momenteel is hij via SWB gedetacheerd bij Medipoint.

Lees meer