Chantal Lelieveld: sportief bezig

25-06-2019

Naar een sportschool hoeft ze niet. Chantal Lelieveld (42) uit Borne is vier dagen in de week al heel sportief bezig. Op haar fiets (zonder ondersteuning) brengt ze vanuit Hengelo de post rond in Borne en Zenderen.

Ruim twaalf jaar werkt ze nu voor SWB. Eerst maakte ze onder meer via SWB scholen in Borne schoon. De laatste tijd is ze gedetacheerd bij Cycloon Post.

Haar ‘training’ begint als ze om kwart voor zeven op de fiets stapt om vanuit Borne naar haar werk aan de Wegtersweg in Hengelo te fietsen. De post staat dan al in gele kratten klaar om gesorteerd te worden. Ze legt de post van Borne en Zenderen in de juiste vakjes.

Als dat gedaan is, gaat ze in bedrijfstenue (rode shirt of jas en zwarte broek) de straat op, twee volle posttassen achterop en de postbak boven het voorwiel. Eerst naar Borne, daarna naar Zenderen en dan weer naar Borne om daar de ronde af te maken.

De ‘zware’ fiets wordt gaandeweg lichter. “Je krijgt er een goede conditie van”, lacht ze. “Dit werk heeft voor mij twee voordelen: het rondbrengen van de post: je bent buiten en onder de mensen, én bewegen is goed voor m’n diabetes type 2. Bovendien vind ik het heel prettig om collega’s te hebben, en toch je eigen afdeling te runnen.”

Nieuws

Vincent Aveskamp

Vincent Aveskamp

16-07-2019

Zo’n dertigduizend pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB-er Vincent Aveskamp.

Lees meer
Vacature adviseur informatievoorziening

Vacature adviseur informatievoorziening

12-07-2019

Voor het inrichten en implementeren van het nieuwe ICT systeem, zijn wij op zoek naar een innovatieve adviseur informatievoorziening (1,0FTE).

Lees meer
SWB Groep tevreden over 2018

SWB Groep tevreden over 2018

11-07-2019

SWB Groep heeft in 2018 opnieuw prima gepresteerd. Zowel het bedrijfsonderdeel SWB als Gildebor behaalden hun maatschappelijke doelstellingen en een verwacht negatief resultaat van 0,5 miljoen € bleef beperkt tot 0,1 miljoen €. Dat stemde het bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering van 28 juni 2019 zeer tevreden.

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Mike Nalecz: altijd blijven leren

Mike Nalecz: altijd blijven leren

02-07-2019

Administratie.: het is Mike Nalecz op het lijf geschreven. Momenteel is hij via SWB gedetacheerd bij Medipoint.

Lees meer