Arjan Weernink: hand- en spandiensten!

30-04-2019

Arjan Weernink (36) fietst al 12,5 jaar elke werkdag vanuit het buitengebied van Hengelo naar Modelmakerij Delden op het Hengelo’s industrieterrein. Arjan volgde praktijkonderwijs bij ’t Genseler en kwam daarna bij SWB. Hij werd eerder een aantal jaar bij Wegter gedetacheerd, waar hij serviesonderdelen inpakte.

“Van serviesgoed naar hout was voor mij een hele verandering. Ander werk, nieuwe collega’s.” Maar inmiddels is Arjan gewend aan ‘zijn’ terrein: de grote werkplaats, waar het naar hout en lijm ruikt. Hier worden houten mallen gemaakt voor prefab beton, op maat.

Arjan kijk je niet makkelijk over het hoofd. Met zijn 2.10 meter steekt hij met kop en schouders boven zijn collega’s uit.

Arjan doet hier de hand- en spandiensten. Hij zet koffie, lijmt hout en zijn hoofdtaak is de werkplaats schoon en opgeruimd houden.

Het werk past hem. Met enorme bezems en zwabbers haalt hij, voorzien van de verplichte gehoorbeschermers, lijmresten, zaagsel en ander houtafval van de vloer. “Ik probeer het schoon te houden, maar tegen zoveel man is soms niet aan te werken”, lacht hij.
Het leukst vindt hij de omgang met zijn collega’s: “De sfeer hier is hartstikke goed.”

Nieuws

Vincent Aveskamp

Vincent Aveskamp

16-07-2019

Zo’n dertigduizend pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB-er Vincent Aveskamp.

Lees meer
Vacature adviseur informatievoorziening

Vacature adviseur informatievoorziening

12-07-2019

Voor het inrichten en implementeren van het nieuwe ICT systeem, zijn wij op zoek naar een innovatieve adviseur informatievoorziening (1,0FTE).

Lees meer
SWB Groep tevreden over 2018

SWB Groep tevreden over 2018

11-07-2019

SWB Groep heeft in 2018 opnieuw prima gepresteerd. Zowel het bedrijfsonderdeel SWB als Gildebor behaalden hun maatschappelijke doelstellingen en een verwacht negatief resultaat van 0,5 miljoen € bleef beperkt tot 0,1 miljoen €. Dat stemde het bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering van 28 juni 2019 zeer tevreden.

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Mike Nalecz: altijd blijven leren

Mike Nalecz: altijd blijven leren

02-07-2019

Administratie.: het is Mike Nalecz op het lijf geschreven. Momenteel is hij via SWB gedetacheerd bij Medipoint.

Lees meer