Anke Kimmels: altijd opgeruimd

23-04-2019

Anke Kimmels (46) begint haar werkdag om acht uur ’s morgens, bij Ikea in Hengelo. Ze houdt daar drie afdelingen op orde, werk waar ze veel plezier in heeft.
Anke komt uit Goor en ging in Hengelo naar het voortgezet onderwijs. Sinds 1990 werkt ze bij SWB.

Vanaf mei vorig jaar is ze gedetacheerd bij Ikea in Hengelo. Ze heeft de afdelingen Opbergen. Verlichting en Tapijt onder haar hoede.

Van acht tot tien wordt er ingepakt en opgeruimd. “Dan moeten we ook het veiligheidshesje aan, omdat er rijdend materieel op de afdelingen komt”, vertelt ze.
Lege dozen gaan in de papierbak. Artikelen die in de verkeerde schappen gevonden worden, gaan naar de juiste afdelingen.

Er ligt een ‘shoppinglist’ klaar met daarop goederen die Anke moet verzamelen en klaarzetten bij de lift.
Even voor tien uur worden de papiercontainers weggerold, de halflege dozen opgeruimd, het veiligheidshesje gaat uit en zien de afdelingen er piekfijn uit: de klanten kunnen komen.

Het (opruim)werk gaat de hele dag door. Anke maakt zo’n dag heel wat kilometers. Ze blijft er opgewekt bij: “Dit is een fijne werkplek. Het werk bevalt me goed en ik heb gezellige collega’s. Het leukst is het contact met klanten. Je helpt hen of verwijst hen naar collega’s.”

Nieuws

Vincent Aveskamp

Vincent Aveskamp

16-07-2019

Zo’n dertigduizend pakketjes worden dagelijks gesorteerd in het depot van PostNL in Hengelo. Voor de doorstroming van al die pakjes zorgt onder andere SWB-er Vincent Aveskamp.

Lees meer
Vacature adviseur informatievoorziening

Vacature adviseur informatievoorziening

12-07-2019

Voor het inrichten en implementeren van het nieuwe ICT systeem, zijn wij op zoek naar een innovatieve adviseur informatievoorziening (1,0FTE).

Lees meer
SWB Groep tevreden over 2018

SWB Groep tevreden over 2018

11-07-2019

SWB Groep heeft in 2018 opnieuw prima gepresteerd. Zowel het bedrijfsonderdeel SWB als Gildebor behaalden hun maatschappelijke doelstellingen en een verwacht negatief resultaat van 0,5 miljoen € bleef beperkt tot 0,1 miljoen €. Dat stemde het bestuur tijdens de algemene bestuursvergadering van 28 juni 2019 zeer tevreden.

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Mike Nalecz: altijd blijven leren

Mike Nalecz: altijd blijven leren

02-07-2019

Administratie.: het is Mike Nalecz op het lijf geschreven. Momenteel is hij via SWB gedetacheerd bij Medipoint.

Lees meer