Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers is inmiddels drie jaar portier bij Waterschap Vechtstromen, locatie Hengelo. Met een kwinkslag ontvangt hij de vele bezoekers, goedmoedig grapt hij met de chauffeurs. Hij kent iedereen en iedereen kent hem.

Alex (bijna 50) werkte eerder in het zuiden van Nederland jarenlang als portier en beveiliger. Maar in 2003 kreeg hij een hersenbloeding en raakte volledig verlamd. Hij werd 100 procent afgekeurd, maar keerde na drie jaar revalidatie toch terug in het arbeidsproces. Alex: “Ik vond mij nog veel te jong om thuis te zitten.”

Hij vond werk als gastheer/portier in parkeergarages, beveiliger bij evenementen en jongerenwerker. Aangepast werk, want de hersenbloeding liet wel zijn sporen na.

Rond 2013 kwam Alex naar Twente om samen te gaan wonen met zijn vriendin en vanaf voorjaar 2013 werkt hij bij SWB.
Hij was beheerder bij de fietsenstalling in Hengelo en werkt nu bij Waterschap Vechtstromen. Het werk is hem op het lijf geschreven. Vanuit het portiershuisje bedient hij de slagbomen bij de twee poorten, noteert tijd en kentekens en beantwoordt vele telefoontjes.

Hij is er in zijn element: “Dit werk is wat ik wil. SWB heeft me een kans gegeven met deze baan en daar ben ik hartstikke blij mee.’’

Nieuws

Ruben Bosch: koffer Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffer Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ruben Bosch verkoopt ze niet alleen, hij houdt de inhoud ook compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan ter Meer zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers is inmiddels drie jaar portier bij Waterschap Vechtstromen, locatie Hengelo. Met een kwinkslag ontvangt hij de vele bezoekers.

Lees meer
Thomas van Leeuwen: spoorman

Thomas van Leeuwen: spoorman

Thomas van Leeuwen is technisch medewerker exploitatie bij de Stichting Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen. Het liefst schept hij als stoker op de locomotief de kolen in het vuur!

Lees meer